Bliv klogere på klimasikring og oversvømmelser ved Torsted Engsø

Profilbillede

Hvis du er nysgerrig efter at høre mere om den nye sø ved Sverigesvej, der er med til at sikre de nærliggende byområder mod oversvømmelse, så tag med naturvejlederen på tur og bliv meget klogere.

Skøn natur kan godt kombineres med klimasikring – og det er den nye sø i Torsted ved Sverigesvej et rigtig godt eksempel på. Den er med til at løfte området og skabe noget rar natur at kigge på og bevæge sig i, men det er ikke alt, den gør. Søen er samtidig med til at holde på vandet, når der er meget nedbør, og den sikrer de omkringliggende boliger, så der ikke sker oversvømmelse.

Et interessant emne, som du kan lærer meget mere om, hvis du tager med på gåtur på fredag den 20. august klokken 19.00 og cirka halvanden time frem.

Her vil naturvejleder Thorke Østergaard fra Naturcenter Ulvedal fortælle meget mere om tankerne bag Torsted Engsø, og hvad det præcis er, den gør for området. 

Det er gratis at deltage og uden tilmelding. Du skal bare møde op ved haveforeningerne 'Carl Troelsens Minde' og 'Søparken' på Torstedallé/Sverigesvej lidt i 19.00 fredag den 20. august. 

Du skal ud på en gåtur, der varer godt halvanden time, så du skal møde op i praktiske sko og tøj efter vejret. 

Kilde: Horsens Kommune
Flere artikler