Hold fra Horsens vinder årets Vi cykler til arbejde

Cykelholdet Trækronen fra Dagtilbud Bankager i Horsens Kommune vandt hovedpræmien i årets Vi cykler til arbejde-kampagne fra Cyklistforbundet. Præmien var en elcykel fra Gazelle til alle på holdet. Foto: Cyklistforbundet
dato

Horsens Kommune blev desuden højdespringer i kampagnen med næsten 200 % flere deltagere. 57.500 cyklede med på landsplan.

I en daginstitution i Horsens fik otte deltagere fra cykelholdet ’Trækronen’ onsdag 12. juni en lidt anden arbejdsdag, end de nok havde regnet med. De blev nemlig overrasket med hovedpræmien i dette års Vi cykler til arbejde-kampagne fra Cyklistforbundet. Både Cyklistforbundet, Horsens’ borgmester og cykelproducenten, Gazelle troppede op i institutionen med førstepræmien, som er elcykler fra Gazelle til alle på holdet.

De otte medarbejdere i dagtilbuddet ’Trækronen’ (samme navn som holdet) har tilsammen cyklet lige over 700 kilometer til og fra arbejde i maj måned, og de var heldige, da Cyklistforbundet foretog lodtrækningen af årets vinder.

Horsens har i det hele taget meget at glæde sig over i årets Vi cykler til arbejde, da kommunen også er blandt årets højdespringere i kampagnen. Samlet deltog 1042 deltagere fra 72 private og kommunale arbejdspladser. Sidste år var der 358 deltagere. Så det er en stigning på næsten 200 procent i Horsens.

”Vi er rigtig glade for at give førstepræmien til ’Trækronen’, og det gør bare glæden endnu større, at det er en arbejdsplads i Horsens, der jo i den grad har vist vejen og været en højdespringer i årets kampagne. Både borgmester, Peter Sørensen, og erhvervslivet har sat alle sejl til for at tiltrække deltagere. Det er vi meget taknemmelige for på cyklingens vegne,” siger Kenneth Øhrberg Krag, der er direktør i Cyklistforbundet.

Horsens’ cykelvenlige borgmester har gjort en stor indsats for at trække deltagere til kampagnen i år. Blandt andet ved at samarbejde med DI Sydøstjylland. I fællesskab har Horsens Kommune og DI Sydøstjylland i år opfordret lokale arbejdspladser til at deltage i den nationale cykelkampagne, og det har båret frugt i den grad. 

Blandt alle deltagere i Horsens kommune er der pendlet 119.160 km, det er 74.400 km mere end sidste år. 

National fremgang
Vi cykler til arbejde-kampagnen har også nationalt haft stor fremgang med 57.484 deltagere. Det er næsten 8000 mere end sidste år eller en fremgang på 15 %. De mange deltagere cyklede tilsammen 9.813.538,41 km og sparede samfundet for cirka 70 millioner kroner i sparede sundhedsudgifter. Så sundt er det nemlig at cykle.

For regionale og kommunale tal, klik ind og vælg region eller kommune.

Resultater: Sådan cyklede vi i maj (vcta.dk)

Samlet resultat for holdet Trækronen

https://www.vcta.dk/resultater?id=108&f=WyJ0ZWFtc3wzNzIzMyJd

Kilde: Cyklistforbundet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.