Udforsk Mælkevejen: Et fascinerende foredrag i Gedved

dato

Tag på en spændende rejse gennem vores galakse, Mælkevejen, og få indsigt i dens mange mysterier. Tirsdag den 8. april 2025 kl. 19:00 inviteres alle til Gedved Kultur- og Medborgerhus for at dykke ned i stjernernes verden og de gådefulde fænomener, der præger vores univers.

Har du nogensinde stået under stjernerne og spekuleret over, hvordan universet hænger sammen? Dette foredrag vil give dig en dybere forståelse for vores plads i universet, når forelæserne tager dig med på en tur rundt i vores egen galakse, Mælkevejen.

Opdag Mælkevejens hemmeligheder

Mælkevejen er mere end blot en samling af milliarder af stjerner. Den består også af gas- og støvskyer, exoplaneter, og et gigantisk sort hul i centrum. Foredraget vil dykke ned i Mælkevejens oprindelse, dens spiralarme, stjernehobe og det gådefulde centrum.

Avanceret forskning og teknologi

Ved hjælp af rumteleskoper som Hubble, Gaia og James Webb vil Mælkevejens detaljer blive afsløret gennem spektre, billeder og præcise målinger af stjernetemperaturer og bevægelser. Derudover vil foredraget give indsigt i den astrofysiske forskning ved Aarhus Universitet og stille skarpt på nogle af de store spørgsmål om vores galakse, som vi endnu mangler at få svar på.

Streamet foredrag fra Aarhus Universitet

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i en række byer og støttet af Carlsbergfondet. For yderligere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du besøge denne side.

For at modtage bonusmateriale og blive opdateret om kommende foredrag, kan du følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier via dette link.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 8. april 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Gedved Kultur- og Medborgerhus, Seminariet, Egebjergvej 1, 8751 Gedved
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut